Vállalatunkról

Munkabiztonság

Az EQUANS-nál a biztonság az egyik legfontosabb követelmény. Célunk, hogy súlyos baleset ne forduljon elő. A kockázatokat meghatározzuk és nyomon követjük a tervezéstől a kivitelezésig, mindenki biztonsága érdekében. A megelőzésre helyezzük a hangsúlyt és 5 lépéses feladattervet követünk.

1. Vezetői elkötelezettség

Valamennyi vezetőnk munkavédelmi képzésben részesül és a havi helyszíni bejárásokon példamutató magatartást tanúsít.

Minden kék galléros munkatársunk évente legalább egy alkalommal munkabiztonsági témájú megbeszélésen vesz részt vezetőjével.

2. Képzés

Az EQUANS-nál mindenkinek évente egy alkalommal munkakörének sajátosságaihoz kapcsolódó munka- és tűzvédelmi oktatáson kell részt vennie. Az újonnan felvett munkavállalók 100%-a részesül munka- és tűzvédelmi bevezető oktatásban.

3. Munkabiztonsági szemléletmód

Minden egyes tagvállalatunknál támogatjuk a pozitív és átlátható működést: tanulunk a hibáinkból, elismerjük a kiemelkedő teljesítményt és szükség esetén méltányos szankciókat alkalmazunk. Minden tagvállalatunk a tisztességes kultúra alapelveit követi.
.

4. Biztonságos működés

A tervezési szakaszban előkészítjük a munkaterületet, a folyamatokat és a munkaállomás ergonómiáját, azonosítjuk a kockázatokat és a helyszínen kezeljük azokat. Minden tevékenységünk során szem előtt tartjuk prevenciós szemléletünket.

5. Gyökérok elemzés

A tanulási kultúra szervezetünk minden szintjén jelen van. A sikerek és a kudarcok megosztása elengedhetetlen feltétele biztonságos működésünknek. Minden súlyos balesetet kivizsgálunk a gyökérok elemzés módszerével.

A munkabaleseti beszámolókat a tanulságok megfogalmazását követően megosztjuk munkatársainkkal a jövőbeli lehetséges hasonló esetek elkerülése érdekében.

A munkabiztonság 12 aranyszabálya

Betartásuk mindenki számára kötelező!