Postacím: 9730 Kőszeg, Deák Ferenc utca 2.

Vezetékes telefon, telefonos időpontfoglalás: 06/94/563-006

Mobiltelefon, műszaki ügyelet: 06/30/22-70-131

E-mail: info@koszegitavho.hu

 

Sajtóanyag (pdf)

Kőszeg város referencia levele (jpg)

 

Szolgáltatás

„KOMFORTOS ENERGIA”

Kőszegen az 1970-es évek eleje óta van távhőszolgáltatás. A Kőszegi Távhőszolgáltató Kft. 1994. november 11-én kelt társasági szerződéssel határozatlan időtartamra alakult a VASTÁVHŐ kft. megszűnésével. A Kőszegi Távhőszolgáltató Kft. működését 1994. december 1-jén kezdte meg.

A Kft. az alaptevékenység keretében, két telephelyen előállított hőenergiát távfűtés és használati melegvíz-szolgáltatásként értékesíti. A Deák utcai kazántelep ellátási területe a Kiss János lakótelep, a Táncsics utcai kazántelep ellátási területe a belváros. Kőszegen a távhőszolgáltatást 479 lakossági, 8 különkezelt intézményi és 66 egyéb felhasználó veszi igénybe.

A Kőszeg távhőszolgáltató korábbi tulajdonosa, a SZOVA Zrt. 2014-ben meghirdette pályázatát, melynek keretén belül a Cothec Kft. megvásárolta a Kőszegi Távhőszolgáltató Kft. 100 %-os tulajdonrészét, 2015. november 1-től pedig a Kőszeg Távhőszolgáltató jogilag is beolvad a Cothec Kft-be.

A korszerűsítési munkálatok idén júliustól szeptember közepéig tartottak, melynek eredményeképp idén télen 470 lakossági fogyasztót szolgál ki a vállalat több mint 70 ezer fűtött légköbméterrel. Ezek a beruházások főképp az üzembiztonságot fokozzák, emellett hatékonyság növeléssel is járnak. A korszerűsítés keretén belül a távvezeték részleges felújítása, gázmotor megvásárlása, puffer (HMV) tartály beépítése, valamint a kapcsoló szekrény és táptartály cseréje is megtörtént, összesen mintegy bruttó 30 millió forint értékben.

Következő lépésben a vállalat tervezi a gázkazánok cseréjét és biomassza kazán telepítését. A Deák kazánház területén ezen beruházások a tervek szerint várhatóan legkorábban a jövő év végére valósulhatnak meg, mind a meglévő gázkazánok cseréje esetében, valamit pályázati források esetén a biomassza kazánok telepítése. A jövő évi fűtési idényre szeretné megvalósítani a kazánok korszerűsítését a másik telephelyen is Cothec Kft., párhuzamosan az új fogyasztók csatlakozásával, főleg a történelmi belváros területén.